Maximera lönsamheten genom att skapa lönsamma projekt redan i offertstadiet.

Här kommer TIPS nr 3 av 5

 

Självklart strävar du efter att dina projekt ska vara lönsamma, men hur säkerställer du egentligen att de är det? Det finns många faktorer att ta hänsyn till i ett projekt, och det är i offertstadiet som du kan lägga grunden för en lönsam affär. I Project Office får du insikt om hur lönsamt ett projekt kan vara redan i offertläget genom att ha kontroll över både intäkter och kostnader.

Genom att använda Project Office kan du på ett överskådligt sätt se hur mycket tid som krävs för att leverera projektet och vilken vinst du kan förvänta dig om allt går enligt planerna. Det ger dig en klar bild av projektets ekonomi innan du ens börjar arbeta med det. När projektet väl är igång har du koll på den tid ni har till förfogande för att leverera enligt avtalet.

Det är också viktigt att löpande följa projektet för att säkerställa att ni använder er tid på ett effektivt och lönsamt sätt. Genom att kontinuerligt övervaka projektet kan ni identifiera områden där ni är effektiva och lönsamma samt var ni kan ta extra betalt enligt avtalet.

Vi rekommenderar att du redan i prislistan och offertstadiet funderar över hur ni kan skapa lönsamma projekt. Genom att analysera intäkter och kostnader för konsulttid eller produkter kan du säkerställa att ni arbetar mot önskad lönsamhet. Kom också ihåg att säljtid är en kostnad i projektet som måste beaktas för att säkerställa att affären blir lönsam från början till slut.

Vill du veta mer om hur du kan jobba mer effektivt?

Vill du veta mer om hur du kan jobba mer effektivt?

Se filmen om att maximera lönsamheten