Uppdatering

Project Office inför
2 – faktor autentisering - (2FA)

Hos Project Office sätter vi säkerheten i systemet i fokus och implementerar nu tvåfaktorsautentisering (2FA). Med tvåfaktorsautentisering krävs det en extra verifieringsmetod utöver användarnamn och lösenord för att få tillträde.

Det innebär att enbart att ha rätt inloggningsuppgifter inte längre är tillräckligt. Denna extra säkerhetsåtgärd kommer att tillämpas inte bara vid inloggning i Project Office, utan även när du skickar offerter för kundsignering.

Genom att införa tvåfaktorsautentisering stärker vi säkerheten och skyddar din data på ett ännu mer effektivt sätt. Vi strävar alltid efter att erbjuda en trygg och pålitlig användarupplevelse för våra kunder.

Inloggning i Project Office blir säkrare.

Genom att aktivera 2FA höjs säkerheten och risken för att all information som finns i Project Office kommer i orätta händer minimeras. Vi rekommenderar alla våra användare att göra detta.

Det är den som är administratör i Project Office som har behörighet att aktivera 2FA. Alternativt kontaktar ni  Project Office support som hjälper  till med detta.

Aktivera 2FA

2FA aktiveras enskilt per användare. Som administratör finns alternativet ”Anpassa” i menyn längst upp till höger. Syns inte menyalternativet kontakta då vår support. Under Anpassa klicka på fliken ”Personal” och vidare på ”Anställda” och ”Inloggning”. Se bilden nedan.

Kontrollera att rätt mobilnummer är angivet i fältet ovan. Klicka ”Spara person” och allt är klart. Upprepa detta för varje användare. Vid inloggning kommer då ett nytt extra steg visas och ett SMS med en kod kommer skickas till angivet mobilnummer. Ange den sexsiffriga koden och klicka ”Logga in”.

 

Signering av offerter och avtal blir också ännu säkrare.

För att säkerställa att offerter och avtal signeras av rätt person kan 2FA användas även här.

När offert skickas till kund med hjälp av ”Digital signering” klicka på fliken ”Autentisering” och välj att aktivera 2FA. Fyll i mobilnumret till den som är mottagare av offerten och klicka ”Skicka till person”. Tänk på att det måste vara en firmatecknare eller person som har fullmakt som får signera för att avtalet ska vara giltigt.

När mottagaren väljer att signera kommer en kod att skickas till det mobilnummer som angavs. Koden måste anges för att dokumentet ska öppnas och visas för att göra signering möjlig.

Signering av offert / avtal med 2FA

Därefter är rutinen som vanligt att skriva sitt namn och klicka ”Godkänn”.

 

Godkännande av offert

Har ni några frågor så tveka inte att höra av er till Project Office support så får ni all hjälp ni behöver.